SPIŠSKÝ HRAD | Slovensko

08 ledna

Ahoj,

jak jsem slibovala v posledním cestovatelském článku (Dobšinská ledová jeskyně), tak dneska vyrazíme na Spišský hrad na Slovensko!

Na Spišském hradě jsem byla loni o letních prázdninách, stejný den jako v jeskyni. Hrad je od jeskyně vzdálen asi 60 km, což je asi hodinka cesty. Všechno jsme měli samozřejmě pečlivě naplánované. A teď už hurá na hrad!

Spišský hrad je nejrozsáhlejší hradní zříceninou ve střední Evropě, jinými slovy jeho rozloha je opravdu obrovká a celý komplex jsme procházeli asi 2,5 hodiny, ale stálo to za to!



Na fotce můžete vidět parkoviště odkud je na hrad asi 10 min pěšky do kopce. Je tu i druhá možnost, můžete zaparkovat ve Spišském podhradí (na opačné straně) a odtud je to 25 min pěšky, my si vybrali tu kratší cestu samozřejmě. Ta cesta je asfaltová, není moc strmá, takže se šlo hezky. 

Ještě nahoru vede jedna strmá pískovitá pěšinka. 
Výhled na Spišské podhradie


Co se týká vstupného jako rodina jsme zaplatili 12 € a hrad má otevřeno od 9,00 do 19,00 v letní sezoně, všechno ale najdete na jejich webových stránkách, kde jsem hledala i já.

Takhle nějak hrad vypadal, když byl "celý".
Měli jsme štěstí a vyšlo nám krádné slunečené počasí, i přesto jsme si vzali pevnou obuv, jelikož na jednom úseku na hradě to trochu klouzalo po kamenech. Výlet není náročný, potkali jsme tam spoustu malých dětí, starších lidí a dokonce i kočárky.





Další z výletů, které vřele doporučuju, i když je to od nás poměrně daleko (z Prahy cca 600 km). 
Do komentářů mi napište, jestli jste na hradě byli nebo se chystáte.

Těším se u dalšího článku ♥

PODOBNÉ ČLÁNKY

1 komentářů

  1. Spišský hrad je úžasný. Bola som tam pred 2 lety a bol to úžasný zážitok. S priatelmi som išla tu dlhšiu cestu a bola som rádne utahaná. Inak velmi pekný blog.

    OdpovědětVymazat

Děkuju, že jste si udělali čas a zanechali komentář. Kate ♥