MOJE BLOGERSKÉ ZAČÁTKY

12 února

Ahoj,

v dnešním článku Vám přiblížím moje blogerské začátky, jak a proč jsem začala, o čem jsem psala, atd. Bloguju už asi od 14-ti let, takže letos v dubnu by to mělo být přesně 5 let v blogovacím světě. Samozřejmě jsem nezůstala jen u jednoho blogu, ale než jsem našla to pravé ořechové, chvíli to trvalo, chvíli ... 5 let? Ale našla jsem se!


Nápad, že si založím blog, přišel asi ve 14-ti letech, kdy jsem začala objevovat, co to vlastně internet je a co všechno tam můžu dělat. Tenkrát byly oblíbené blogy hlavně o celebritách nebo seriálech. V tu dobu jsem jako puberťačka měla ráda skupinu The Wanted a o té byl také můj první blog, který bylo poměrně úspěšný, Blog byl na doméně blog.cz a nemohla jsem si stěžovat. Poměrně rychle jsem se zorientovala a první blog byl na světě. Byla jsem na něm aktivní pravidelně 2,5 roku.

Nechtěla jsem mít jen jeden blog a tak jsem si založila další, moje záliby byly tenkrát i  móda a kosmetika, takže další blog byl o tomhle. U kosmetiky a módních článků jsem dlouho nezůstala a blog zrušila, nahradil ho nový blog s italským názvem a měl být o všem, o mém životě. Tady jsem vydržela asi rok a půl, potom jsem si řekla, že blogování mě vlastně tolik nebaví a blog jsem přestala používat. 

Ale dlouho jsem to nevydržela a chtěla jsem blogovat dál, ale jinak! Všechny předešlé blogy jsem měla na doméně blog.cz, ale chtěla jsem vyzkoušet něco nového. Blogspot byl ideální možnost. Největším problémem ale bylo vymyslet název a zaměření blogu. Když si najdete první článek na blogu, zjistíte, že je z roku 2015, ale moc článků nevyšlo, rok 2016 byl na blogu hodně mizerný a pravidelně jsem začala vydávat články až od prosince 2016, kdy jsem konečně našla nějaký směr/zaměření, kam chci blog posouvat a hlavně jsem konečně spokojená s názvem, který jsem za ty dva roky vyměnila asi 4x. 

Byla jsem neustále nespokojená a něco mi chybělo! Na konci minulého roku se ve mně něco hnulo a já začala svůj blog přetvářet k obrazu svému, dokonce jsem si vytvořila i vlatní logo, jestli tomu tak můžu říkat. Teď jsem konečně spokojená! 


Do komentářů mi napište, jaké byly Vaše blogerské začátky a zda jsem jediná, kdo měl tolik blogů a tolikrát změnil název blogu a jeho zaměření. 

Těším se u dalšího článku ♥

PODOBNÉ ČLÁNKY

10 komentářů

  1. Já jsem začínala v roce 2003, tenkrát ještě na lide.cz - trošku jsem o tom psala tady: http://wish-hope-life.cz/13-narozeniny/. Taky jsem docela dlouho měla celkem úspěšný blog o Dawsonově světe, pamatujete to ještě někdo? :-D http://www.joshua-spol.wz.cz/. Psala jsem o všem možném i nemožném a nakonec jsem zakotvila u Wish. Hope. Life. Někdy je celkem vtipné se po těch věcech ohlédnout a doporučuju dělat zálohy všech starých příspěvků, je to trošku jak deník. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se ráda vracím na staré blogy a čtu si ty články, ale kolikrát kroutím hlavou, jak jsem něco takového mohla vydat? :)

      Vymazat
  2. Já měla kdysi blog na blog.cz, tehdy mi bylo asi 15 a psala jsem o všem možném. Vydrzelo mi to asi rok nebo dva. Následně jsem si udělala velkou pauzu, a k blogování se vrátila až po několika letech. To už jsem mela blog na blogspotu. Postupem času jsem na blogspotu měla blogy asi tři, a názvy a vzhled jsem měnila jako ponožky. Nic mi dlouho nevydrželo.
    Nakonec jsem si řekla dost, koupila jsem doménu a hosting a přešla na wordpress. A můžu říct, že jsem spokojená, a to po hodně dlouhé době :-)
    www.mafalda.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Nedávno jsem o začátku na blogu psala. :) Nějak teď takové články frčí, úplně se s nimi roztrhl pytel. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Máš moc krásný blog a měla jsem to s blogováním stejně jako ty. :) Začínala jsem na blogu.cz, kde jsem měla nejmíň 10 blogů. :D Začala jsem blogovat někdy v 5. třídě, takže tak 11 let tuším, což je už nějak 9 let blogování! :O Vždycky jsem měla potřebu světu něco sdělovat, i když to ze začátku bylo psané stylem ,,AhoJQy, JAak sE dNesKa mÁtE? x)'' a převážně jsem kopírovala samé kusovky, pixelky a tak. :D Na blogu.cz jsem měla asi tak tři dlouhodobé blogy, jeden mi vydržel asi pět let a je vtipné číst ta staré články. :) Od září jsem tady na blogspotu, nejsem moc aktivní, protože si nechci blog zanést nekvalitními články a chci najít to pravé ořechové, jak bych chtěla blog vést. :) A moje předsevzetí je se tomu začít více věnovat, tak snad. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) přeju hodně štěstí, aby si našla, to pravé ořechové, i mě to trvalo déle a spoustu článků jsem vydala a zase smazala. :)

      Vymazat
  5. Já nedávno přecházela z blog.cz, kde jsem byla na blogu 4 roky, ale blogger je prostě něco jiného no, je to takový... profesionálnější a jde mnohem víc věcí. Ohlédnutí za starými blogy s celebritami jsem psala tady http://fakynn.blogspot.cz/2016/12/stare-dobre-casy-blogovani.html kdyby sis to chtěla pořádně připomenout. Byly to zlaté časy. :)

    Fakynn

    OdpovědětVymazat
  6. Blog som mala aj mám zatiaľ len tento jeden, no vzhľadov som už vystriedala pomerne dosť, tuším 4 za 4 roky, cca každý rok jeden. Dlho som hľadala taký, s ktorým by som bola spokojná. Navyše nie som ktovieako HTML zdatná, takže nastaviť si niečo originálnejšie bol nadlľudský výkon. Momentálne som spokojná s témou aj vzhľadom, no tému trochu rozširujem. Nie sú to už len beauty posty ale občas aj knihy a nejaké články zo života typu sťahovanie, život s MACom a podobne. Primárne to však je a asi aj dlho bude o kozmetike, je to moja vášeň.

    OdpovědětVymazat
  7. Super čtení. Víš, že to mám dost podobné? Založila jsem si blog ve 13, kdy všichni přispívali o celebritách. To mě ale vůbec nebavilo, nevěděla jsem, proč bych měla psát o tom, jak je někdo druhý úspěšný. Začala jsem psát o sobě. V tu dobu o sobě psalo jen pár blogerů a moc se to neujalo. Kolem 15 jsem na to trochu rezignovala, cítila jsem se trapně. A teď? Psát o sobě je zcela normální. V postatě jsem stála u zrodu, ale ve špatný čas :D
    www.gingernika.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuju, že jste si udělali čas a zanechali komentář. Kate ♥