ADRŠPAŠSKÉ SKÁLY

24 října

Ahoj,

další cestovatelský článek je tady. Dneska to bude výlet do Adršpašských skal.

Adršpašské skály leží nedaleko Náchoda a Broumova na severu Čech u hranic s Polskem. Já se tam vypravila letos v květnu s rodinou na víkend, kdy jsme procestovali nejeden zámek nebo památku. Ovšem celou sobotu jsme věnovali krásné procházce ve skalách.




Jelikož rádi plánujeme a dopředu si hledáme všechny informace, nebyl tenhle výlet vyjímkou. Zjistili jsme, že Adršpašské skály jsou propojené s Teplickými skalami, takže proč jít jednu procházku, když můžeme jít dvě.

Výlet jsme začali ráno asi kolem deváté. Dojeli jsme k Teplickým skalám, kde jsme na parkovišti nechali auto a jeli vlakem asi 4 km do Adršpašských skal. Stačí zaplatit jeden vstup a můžete si projít obě trasy.
Adršpašské skály jsou nádherné, jezírko, různé útvary skal - pohled k nezaplacení. Dokonce jsme se svezli i loďkou s velmi vtipným námořníkem.






Po projití Adršpašských skal jsme se vydali na spojovací trasu k Teplickým skalám a musím říct, že to byl zážitek, na který budu dlouho vzpomínat. Ta cesta nebyla zezačátku tak hrozná, šlo se přírodou po dřevěné stezce. Ovšem když stezka skončila byl před námi les a spoustu krkolomných cestiček, strmých a kluzkých schodů a jeden velmi dlouhý kopec nahoru, který nekončil a chvíli jsme se snas ocitli v Polsku. Každopádně jsme to nevzdali, ikdyž chybělo málo, ale jít zpátky se nám nechtělo, když auto bylo před námi. Stezka byla i v lese dobře značená, takže nakonec jsme dorazili do Teplických skal.



Celá trasa byla dlouhá asi 11 km a ušli jsme to procházkou cca za 5 hodin. Počasí bylo po celou dobu naší procházky krásné a slunečné. Když jsme byli u východu ze skal, začalo pršet, ale akorát jsme stihli nasednout do auta, když začal prudký slejvák a kroupy. Nezáviděli jsme těm, kteří byli teď ve skalách!

Výlet Vám určitě doporučuju, ale nejezděte koncem května, protože v Polsku je státní svátek a všichni jeli do skal, takže na každém kroku nějaký Polák!

Kdo byl taky v Adršpašských skalách a jaké máte zkušenosti? 
Pokud máte nějaké dotazy, ráda Vám odpovím. 
Těším se u dalšího článku Kate ♥

PODOBNÉ ČLÁNKY

2 komentářů

  1. Prima článek, těšila jsem se na něj právem! ;-) Já tam jezdila jako malá a vždycky jsme to tam s rodiči prolejzali :-)
    Ráda bych tě pozvala k sobě na blog :-) https://themafox.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuju, že jste si udělali čas a zanechali komentář. Kate ♥