PROČ MÁM RÁDA CESTOVÁNÍ?

19 února

Ahoj,

každý má nějaký svůj koníček, kterému se věnuje a "postupuje dál". U mě to většinou byly takové koníčky jako je hudba, filmy, tanec .. což má skoro každý. Ale už od malička s rodinou cestujeme po různých českých a slovenských památkách a zajímavých místech, že se z toho stal můj koníček a o tom bude právě dnešní článek.




Když jsem byla mladší, tak výlety typu "jedeme na zámek nebo na hrad" mě opravdu nelákali. Když jsem si představila hodinové prohlídky ve stoje, vybavila se mi ta nekonečná nuda. Ale postupem času mě to začalo bavit, poslouchat tu historii, ačkoliv dějepis nesnáším, a kochat se krásou Česka a Slovenska. 

Zámecká zahrada v Kroměřiži

Každý výlet si pečlivě plánujeme a snažíme se navštívit, co nejvíce památek v jeden den, ať už to jsou hrady, zámky, zříceniny, skanzeny, přírodní rezervace nebo jeskyně. Cokoliv, na co pak rádi vzpomínáme a když se nějaké to místo objeví v televizi, např. v pohádce, ozve se u nás "Tam jsme byli!"

Adršpašské skály

Co se týče cestování po světě, určitě se chci podívat na místa jako je San Francisko, Dubaj, Bali nebo Austrálie, ale tohle cestování je poněkud dražší, takže si zatím šetřím a jednou to snad vyjde ...


Poznávat nová místa je něco skvělého a nepopsatelného, každý to ale vidí jinak a někomu cestování nepřijde zajímavé. Každopádně všem doporučuju vypnout a jet se nekam podívat, i kdyby to mělo být například jen na Karlštejn nebo na moravské vinice, protože každé místo, má své kouzlo! Stačí ho jen vidět!

Napište mi do komentářů, jak jste na tom s cestováním vy, kde už jste byli nebo kam se chystáte. Já mám letos v plánu Orlické hory, máte nějaký tip, kam bych se měla určitě podívat? 

Těším se u dalšího článku ♥

PODOBNÉ ČLÁNKY

3 komentářů

  1. Mňa začalo to cestovanie tiež veľmi baviť. Mám rada more, no aj takéto poznávacie výlety či výleto do prírody. A Karlštejn? Veď ten je nádherný, boli sme tam dávnejšie, no je krásny. Z našich hradov sa mi veľmi páči Krásna Hôrka aj keď teraz je chúďa bez tej pravej strechy, no ale verím, že to rýchlo napravia alebo sa tak už možno aj stalo. Na východe som toho pochodila veľa a milujem naše Morské Oko, tam chodievame veľmi často, už to ani nepočítam no je to úžasné.

    OdpovědětVymazat
  2. Hrady a zámky zatím nepatří mezi moje nejoblíbenější místa na navštívení :D nevím, jestli je to právě tím, jak mě to když jsem byla menší připadalo nekonečné, nebo čím vlastně. Ale tak třeba tomu časem přijde na chuť :D

    OdpovědětVymazat
  3. Nez jsem cestovala do zahranici, toho, ze ziji v Cesku, ktere ma spoustu historickych lamatek a krasnou prirodu, nikdy nevazila...ted uz ano :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju, že jste si udělali čas a zanechali komentář. Kate ♥