MANŽELÉ ODVEDLE | Recenze

07 srpna

Poslední dobou jsem se hodně zamilovala do čtení, především těch knížek, které nebyly třeba k maturitě. Nikdy jsem nebyla velký čtenář a za rok jsem přečetla asi 2-3 knížky. Ovšem letos jsem se rozhodla to změnit. Proto jsem zavítala do knihkupectví a pořádně se tam porozhlížela. Jelikož peníze mi nerostou na stromě, tak jsem si zatím koupila jen jednu knížku, ale doma jich mám nepřečtených rozhodně víc, nějaké mám od loňského roku, nějaké od Vánoc a nějaké si mám v plánu půjčit od sestry. Také mám čtečku, která je doslova "narvaná k prasknutí".

V knihkupectví to vyhrála knížka "Manželé odvedle" od autorky Shari Lapena. Na knížku jsem narazila v časopise, kde byla vyfocená a mně se na první pohled zalíbila, sice jsem v obchodě koukala i po spoustě jiných knížek, ale nakonec to stejně vyhrála tahle.

Předem upozorňuju, že nejsem profík v psaní recenzí, jen Vám chci napsat můj názor na knížku. Nechci aby to bylo moc zdlouhavé, protože já sama nerada čtu dlouhé recenze, sice jsou pečlivé a obsahují hodně informací, ale když potom čtete tu knížku, nejste tolik překvapení. 




ŽÁNR: thriller
ORIGINÁLNÍ NÁZEV: The Couple Next Door
POČET STRAN: 272
ROK VYDÁNÍ: 2016
NAKLADATELSTVÍ: Knižní klub

O autorce:
Knížka je od kanadské autorky Shari Lapena. Je to její první knížka a už chystá další knihu.

Anotace: 
Vaši sousedé nechtějí, abyste vzali své šestiměsíční dítě k nim na večírek. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půlhodinu ho přijdeme zkontrolovat.
Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč.
Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam najdou...



Moje hodnocení:
Co se týká formy a obsahu knížky, tak se mi četla velmi dobře. Je rozdělena do 33 kapitol, některé jsou kratší, některé delší. Jakmile se do knížky začtete, nedokážete ji odložit. Já ji přečetla za víkend.

Knížka mě zaujala na první pohled, takže moje očekávání byla velká a naplnila se. I když mnoho lidí, kteří knížku četli, byli zklamaní, tak já byla nadšená. Líbilo se mi, že až do úplného konce jsem nevěděla, kdo dítě unesl a nenapadlo by mě, že by to mohl být onen člověk (nechci prozrazovat děj, tomu kdo to nečetl), i když to potom dávalo smysl.

Pokud máte rádi knížky tohohle tipu, tak určitě doporučuju. Já rozhodně nelituju její koupě, i když to byl takový spontánní nápad, jelikož tak velký čtenář nejsem.

Do komentářů mi napište, jestli jste četli tuhle knížku a co na ní říkáte, popřípadě, zda si ji chystáte přečíst? 

Těším se u dalšího článku ... Kate ♥



PODOBNÉ ČLÁNKY

5 komentářů

  1. Souhlasím, také se mi kniha hodně líbila a už jsem si myslela, že jsem snad jediná koho děj opravdu nadchnul. Jsem ráda že v tom nakonec nejsem sama:)
    Také jsem do úplného konce nevěděla kdo dítě unesl a konec mě na jednu stranu překvapil na druhou stranu (když se člověk zamyslí) tak by se to i dalo čekat. Už jen z těch důvodů, co se tam pořád řešilo.

    Super recenze :-)

    Měj se hezky ^^
    Mrs. Jungová

    OdpovědětVymazat
  2. Knížku neznám, ale zaujala mne. Jinak pěkný blog.

    OdpovědětVymazat
  3. Knihu znám, pořád ji vídám v knihkupectví :) Docela mě zaujala, jsem ráda že se ti líbila :) Určitě se po ní podívám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Četla jsem, bohužel mě nebavila. Obecně jsou na "Manžele" dost rozporuplné názory od čtenářů, někdo knihu opěvuje, někomu vůbec nesedí. Bohužel patřím do druhé kategorie. Čtení miluju, čtu relativně hodně, thrillerů a detektivek mám za sebou už hodně a tohle byla pro mě velká slabota bez napětí a se špatně popsanou prací policie... Ale je to jen o názoru :). Mnohem víc se mi líbila třeba Dívka v ledu nebo Zabij mě znovu, tam je napětí doslova hmatatelné.

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle bych si asi do své knižní databáze nezařadila. Jako jednou si to přečíst je asi fajn, ale když vidím to téma a celkově hodnocení i jinde na internetu, tak mi přijde, že je to taková ta jednokvaška, která je napsaná podle šablony. Takže si to půjčit z knihovny, udělat si na to vlastní názor, a pak to zase hezky pěkně vrátit. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju, že jste si udělali čas a zanechali komentář. Kate ♥