KAM PO MATURITĚ aneb JAK JSEM SE ROZHODLA?

17 září

"Jedním z nejtěžších rozhodnutí, kterým kdy budete v životě čelit, je vybrat si zda odejít nebo se víc snažit."

V článku A JAK TO BUDE DÁL aneb KAM PO MATURITĚ jste mi psali, ať se rozhodnu podle sebe a jak jste se v takovém případě rozhodli vy nebo co plánujete. Myslím, že je na čase, abych se s Vámi podělila o to moje rozhodnutí. Zkuste si teď tipnout, jak jsem se nakonec rozhodla. Hotovo? Tak se podívejte, jestli jste to trefili.



Mezi těmi nekolika možnostmi, které jsem uváděla v minulém článku, jsem se rozhodovala hlavně nad vysokou školou a nebo prací. Zahraničí jsem vzdala, jelikož moje jazykové znalosti nejsou tak dobré nebo si v nich alespoň nevěřím, každopádně podle zkušeností mých kamarádů Vás zahraničí naučí jazyk samo, jazykové znalosti ze školy Vám tolik nepomůžou. 

To jestli půjdu na vysokou školu nebo do práce rozhodly přijímačky. Přijímačky jsem napsala a moc dobrý pocit jsem opravdu neměla, takže jsem začala rozesílat životopisy. Během doby než jsem se dozvěděla výsledky přijímaček mi odpověděli asi 3 firmy a pozvali si mě na pohovor. Byla jsem nadšená, že o mě je zájem a na vysokou ani nepomyslela, dokud se mě při pohovoru nezeptali, zda se někam hlásím. Odpověděla jsem popravdě, že ano. 

Čekání na výsledky přijímaček a výběrových řízení neutíkalo a já začala přemýšlet, co když mě vezmou na vysokou i do práce a nebo nikde? Co je moje hlavní priorita, co vážně chci? Musela jsem si to trochu urovnat v hlavě a pak se rozhodla, že bych přeci jen chtěla ještě studovat nebo to alespoň zkusit. 


Výsledky přijímaček. Přijali mě! Jsem vysokoškolačka. Byla jsem vážně nadšená a teď už jsem věděla, že to je to, co chci! Chci dál studovat to, co mě bavilo, baví a věřím, že i bavit bude, chci si prodloužit studentský život a pokud to vyjde, tak i mít pár písmenek před jménem navíc. A taky samozřejmě využívat studentské slevy a navštěvovat vyhlášené vysokoškolské párty!  

Práce jsem se ale nevzdala, začala jsem hledat brigády v oboru, který budu studovat a měla jsem štěstí. Našla jsem práci (brigádu), která mě baví a snad se i skloubí s vysokou školou, která mi zanedlouho začne. 


Jeden problém to ale má. Nejsem z Prahy, takže mě pronásleduje rozhodování, zda dojíždět do Prahy nebo bydlet v Praze? Ikdyž jsem si sepsala všechny plusy a mínusy, stále nerozhodně. Koho by bavilo prosedět část dne v autobuse/ve vlaku, ale zase najít nějaké slušné ubytování (především za slušnou cenu) v Praze je velký oříšek. 
Teď se trochu drze zeptám Vás, zda o nějakém ubytování v Praze nevíte nebo, kde jste hledali ubytování vy, pokud taky studujete v Praze? Budu ráda za všechny odpovědi. 

Nedoufám, věřím, že jsem se rozhodla správně. 

Jak jste se po maturitě rozhodli vy nebo pokud jste ještě nematurovali, přemýšleli už jste o vysoké? Já osobně jsem od malička chtěla jít na vysokou, ale ty přijímačky mě trochu odradily, nakonec jsem ráda, že to takhle vyšlo. Samozřejmě uvítám veškeré vaše vysokoškolské tipy, co se týče učení, podkladů, míst ke studování nebo zmiňovaných párty, ale i tipy na ubytování nebo na zajímavá místa v Praze. Děkuju.

Těším se u dalšího článku ♥

PODOBNÉ ČLÁNKY

4 komentářů

  1. Je super, že budeš studovat něco, co tě baví, to je moc důležité. Znala jsem fůru lidí, co studovali z donucení (nebo šli na jediný obor, na který se dostali) a nebavilo je to. A jelikož můj obor není úplně nejlehčí, brzo vyletěli. Pokud jdeš studovat něco, co tě baví, bude pro tebe studium prima. :)
    Co se týče bydlení/dojíždění, já jsem měla snadnou volbu, protože jsem šla ze středních Čech studovat do Brna, a tak jsem si tu našla bydlení. A jsem za to ráda, nedovedu si představit, že bych každý den dojížděla i třeba do Prahy. Takhle tu můžu v klidu chodit do školy i do práce, zajít si do divadla a tak vůbec. Navíc je super se osamostatnit, to holt k vysoké patří. Tak přeju, ať tě studium baví! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak hodně štěstí na vysoké, taky jsem teď nastoupila :) dojíždím do Prahy hodinu a půl, občas je to trochu otravné, protože mi v noci nejezdí spoje domů, tudíž na party chodit nemohu :D (né že by mi to nějak vadilo :D) ale ve třeťáku půjdu asi na kolej, pokud mě nevyhodí. Jestli jsem zvolila správný obor, o tom váhám pořád, jsem hrozně nerozhodná a doteď si tím nejsem vůbec jistá. Studuji ekonomickou školu, ale jsem silně nematematický typ, takže si myslím, že na matematice a statistice v příštím semestru skončím. Jsem na to zvědavá :D

    LADY LENNA

    OdpovědětVymazat
  3. Já už jsem snad od základky věděla, že jednou na vysokou školu jít chci. Nepamatuji si, že bych přemýšlela o tom, že bych na ni nešla. Spíš bylo otázkou kam jít. Prahu jsem ihned zavrhla, protože nemám ráda velká města a hodně lidí. Vybírala jsem si mezi Hradcem Králové, Ústím nad Labem a Libercem. Nakonec zvítězil Liberec, na školu jsem se dostala bez přijímaček a našla si tu s přítelem byt. Na vysokoškolský život se opravdu těším, protože každý říká, že to je ten pravý studentský život a stojí za to. Tak jsem na to zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc gratuluji k přijetí na vysokou školu! Je skvělé, že budeš studovat obor, který chceš, a že sis tím vlastně aj splnila tkaový tvůj sen. :)
    S tím zahraničím to je pravda :D, ono školní znalosti ty stejně moc nepomužou, každopádně uvidíš, třeba tvoje škola bude nabízet erasmus či něco takového, a tak se do zahraničí stejně třeba podíváš. :)
    Já teď o vysokých školách vůbec nepřemýšlím... jsem teprv v prváku, každopádně já nejspíš prostě odjedu někam do zahraničí asi. :D
    Jinak o bydlení v Praze teda vůbec nevím, ale tak třeba můžeš zkusit nějakou kolej :) každopádně s dojižděním je to takový... no nerozhodný, já třeba na střední dojíždím a jako má to svoje výhody i nevyhody. :D
    Každopádně když už seš ten vysokoškolák a ještě v Praze, tak by se ti možná vyplatilo více být v Praze trvale :) Takže přeji hodně štěstí s hledáním bytu! :)
    A ať se ti na vysoké škole daří! :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat

Děkuju, že jste si udělali čas a zanechali komentář. Kate ♥